Patriot böreği açma yufkadan ya da hazır yufkadan yapılabiliyor. Sizler için hazırladığımız malzeme listesinde hem böreğin hem sosunun malzemeleri yer alıyor. PATRİOT BÖREĞİ MALZEMELERİ Börek için; 3 adet hazır yufka 6 su bardağı tavuk suyu 1 buçuk bardak çekilmiş ceviz içi Sos için; 30 gram tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 3 adet dövülmiş sarımsak 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 3 su bardağı su PATRİOT BÖREĞİ TARİFİ Hazır yufkaları, irice parçalara ayırıp, fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika iyice sararıncaya kadar kızartın. Kızarma işleminden sonra yufkaları fırın kabına koyun ve üzerine 6 su bardağı sıcak tavuk suyu gezdirin. Üzerine çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Sosun tarifi; sıvıyağı, yoğurdu, dövülmüş sarımsağı, sirkeyi, tuzu, unu ve 3 su bardağı ılık tavuk suyunu çırparak, tencereye koyun ve tereyağını ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sosu cevizli yufkaların üzerine döküp isterseniz tereyağında kızdırdığınız kırmızı biberli sosu en üste gezdirin.