Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Lezzetiyle büyüleyen börek… İşte puf böreği tarifi ve kalorisi!
Lezzetiyle büyüleyen börek… İşte puf böreği tarifi ve kalorisi!
Puf böreği bulut gibi görüntüsü ve benzersiz lezzetiyle sevilen bir ara sıcak olarak görülüyor. Puf böreği tarifi ve kalorisi birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. İşte puf böreğinin tarifi ve kalorisi...
Gurme 11 Nisan 2018 - 15:31

Hazrlaması kolay olan fakat benzersiz lezzetiyle sofraları süsleyen puf börek nasıl yapılır? İster peynirli, ister kıymalı. Bulut gibi kabarmış, puf böreklerini yapmak için çeşitli ipuçları bulunuyor. İşte puf böreği tarifi ve kalorisi…

LEZZETLİ PUF BÖREĞİ TARİFİ VE KALORİSİ

Puf böreği yağ içerdiği için kalorisi yüksek yiyecekler arasında. Puf böreğinin 125 gramlık bir porsiyonunda 297 kalori içeriyor.

Puf böreğinin yapılışı bazı ipuçları içeriyor. Börekleri, derin yağda ve fritözde de kızartabilirsiniz. Hamurların kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde kapatın. Aksi takdirde kızarma esnasında puf gibi kabarmazlar ve iç malzemesi dışarı taşar.Hazırladığınız böreklerin üzerine kızartma işlemi öncesinde hafif nemli bir bez kapatın.

Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz

Börek içini hazırlamak için;
200 gram yağsız beyaz peynir
1/4 demet maydanoz

Yapılışı;
Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açıp yumurtayı kırın. Unun kenar kısımlarına elenmiş kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Gerekirse azar azar un ilave edip hamuru 8-10 dakika kadar yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar dinlendirin. İç malzemesi için; yağsız beyaz peyniri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın. Dinlenmiş hamuru ufak bezelere bölüp mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın. Hafifçe unlanmış tezgah üzerinde oklava ya da merdane yardımıyla olabildiğince ince açın. Hamur ruleti ya da kalıp yardımıyla açtığınız hamurları üçgen şeklinde kesin. Tüm hamur bezeleri bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üçgen hamur parçalarının yarısını bir kenara ayırın. Kalan üçgenlerin orta kısmına hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin. Üzerlerine birer adet üçgen hamur parçası kapatıp kenar kısımlarının üzerinden hamur ruleti ya da çatal yardımıyla geçin. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Muska şekli verdiğiniz puf böreklerini kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Kevgir yardımıyla kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını aldığınız börekleri ılık olarak servis edin.

6662’ye SOZCU yaz gönder, reklamsız sözcü plus’a anında abone ol. (Türkiye'den)