Pankek kahvaltı sofralarının baştacı olmayı hak eden bir lezzet. Evdeki malzemelerle basitçe yapılabilecek pankekin en önemli malzemeleri, yumurta, un, kabartma tozu, toz şeker, süt, ayçiçek yağı. Pankek sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor, en güzel pankeki yapmak isteyenler ise pankek tarifleri konusunda aramalar yapıyor. İşte tarifi... PANKEK TARİFİ Pankek için gerekli malzemeler; 1 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un, 1 paket vanilin (5 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 yemek kaşığı silme toz şeker, 1 adet yumurta, 1 tutam tuz. Pankek nasıl yapılır? Kahvaltının gözdesi leziz bir pankek tarifi haberimizde PANKEK YAPILIŞI Bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım. Üzerine toz şekeri, sütü, unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilini ilave edip iyice çırpalım. Yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım. Pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını istiyorsanız o miktarda hamur alıp tavaya dökelim. Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile arkasını çevirelim. Her iki tarafını da pişirdikten sonra pişen pankekleri servis tabağına alalım. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Penkeklerimizi bal, çikolata, tahin, pekmez ve istediğinizmeyveler ile servis yapın. Pankekin bir porsiyonu (180 gr) 437 kcal'dir. [old_news_related_template title="Krep Nasıl Yapılır? İşte her öğünde tüketilebilen leziz krep tarifi..." desc="Krep genellikle kahvaltı sofralarında tercih edilse de diğer öğünlerde de tercih edilebilen hamur işi bir besindir. Yapıldığı yöreye göre akıtma, cızlama ya da cızlak olarak da adlandırılan Krep Nasıl Yapılır? İşte sofraların sevilen yiyeceği kolay ve pratik leziz krep tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/krepkapak_16_9_1522410989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/krep-nasil-yapilir-iste-her-ogunde-tuketilebilen-leziz-krep-tarifi/"]