Mercimek çorbasını yapmak kolay ancak bazen kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Eğer kolay mercimek çorbasının sırrını biliyorsanız siz de sofralarınızın baş tacı olacak enfes kıvamda mercimek çorbası yapabilirsiniz. İşte kolay mercimek çorbası tarifi ve gereken malzemeler... MERCİMEK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER 1 su bardağı sarı mercimek 1,5 su bardağı tavuk suyu 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un KOLAY MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ Mercimekleri bol suda yıkayın. Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun. Un kavrulduktan sonra suyu ilave ederken çırpma teli kullanmak çorbanın topaklanmasını engeller. Lokanta usulü mercimek çorbasının kıvamını tutturmanın sırrı budur. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.