Mantar çorbası özellikle kışa adım adım yaklaştığımız bu günlerde oldukça fazla talep görmektedir. İçimizi ısıttığı kadar damak tadımıza da hitap eden mantar çorbası, illa hazır kremalarla yapılmak zorunda değil. Krema güzel bir tat verse de çoğu zaman ağır ve aşırı kalorili olabiliyor. Bu nedenle sizin için hazırladığımız mantar çorbasını sütle yapıyoruz. Bu şekilde hem çok kıvamlı ve lezzetli hem de daha hafif oluyor. İşte mantar çorbası için gerekli malzemeler ve ayrıntılı tarifi… MANTAR ÇORBASI YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER -350 gr mantar -1 limon -1 kaşık tereyağı -1 kaşık zeytinyağı -3 kaşık un -1 bardak süt -4 bardak su -Tuz -Karabiber MANTAR ÇORBASI TARİFİ Öncelikle mantarları ister iyice yıkayıp sirkeli suda bekletin ister de üzerindeki zarı soyup temizleyin. Daha sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içinde 1 limonun suyu ve mantarların üzerini geçecek kadar su ile birlikte kaynatın. Başka bir tencerenin içinde yağları eritip ısıtın. 3 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun. Rengi hafif değişince sütü ilave edin. Üzerine suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ardından süzdüğünüz mantarları da ekleyin. Kaynayana kadar pişirin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Mercimek çorbası nasıl yapılır?" desc="Koskoca yaz boyunca sıcak bir çorbaya hasret kaldıysanız mercimek çorbası ile yeniden bu lezzete merhaba diyebilirsiniz. Her türlü ana yemekten önce içebileceğiniz mis gibi bir mercimek çorbası hem size hem de misafirlerinize iyi gelecektir. İşte mercimek çorbası için gerekli malzemeler ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/28/iecrop/mercimek-corba-depophoto_16_9_1567002943.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/mercimek-corbasi-tarifi-mercimek-corbasi-nasil-yapilirszcu9/"]