Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Mantarlı tavuk sote tarifi: Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?
Mantarlı tavuk sote tarifi: Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?
Pratik, doyurucu ve oldukça lezzetli olan mantarlı tavuk sote tarifimiz yemek yapmak için çok vakti olmayanlar için oldukça ideal bir yemektir. İşte hemen herkesin severek yediği mantarlı tavuk sote malzemeleri ve yapılışı…
Sozcu.com.tr
Gurme 30 Nisan 2019 - 18:09

Mantar denince akla tavuk, tavuk denince akla mantar geliyorsa yapılacak en lezzetli yemek mantarlı tavuk sote. Hem pratik hem de oldukça doyurucu bir yemek olan mantarlı tavuk sote tarifi öğlen akşam dilediğiniz zaman rahatlıkla yapılabilir. İşte nefis mantarlı tavuk sote malzemeleri ve tarifi…

MANTARLI TAVUK SOTE MALZEMELERİ

½ kg kuşbaşı tavuk et (Göğüs ya da buttan olabilir)
½ kg kültür mantarı
Zeytinyağı
2 yeşil biber
1 kapya biberi
1 domates
Karabiber
Tuz
Kekik

 

MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

Zeytinyağını yanmaz tavaya koyup hafif kızdırın. Üzerine tavuk etlerini atın ve yüksek ateşte soteleyin. Tüm malzemeleri jülyen (kibrit çöpü gibi) şekilde doğrayın. Sırasıyla tavuğun üzerine önce yeşil biberleri ve kırmızı biberleri atın. Birkaç dakika sonra mantarları ekleyin. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde sotelensin. Ardından domatesleri atın ve karıştırmadan önce üzerine tuzu serpin. Karıştırıp ardından tüm baharatları atın. Bu şekilde kısık ateşte 15 dakika pişirin. Domates suyunu çekince pişmiş olacaktır. Pirinç pilavı ve salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Son güncelleme: 09:09 - 01.05.2019