Mantar denince akla tavuk, tavuk denince akla mantar geliyorsa yapılacak en lezzetli yemek mantarlı tavuk sote. Hem pratik hem de oldukça doyurucu bir yemek olan mantarlı tavuk sote tarifi öğlen akşam dilediğiniz zaman rahatlıkla yapılabilir. İşte nefis mantarlı tavuk sote malzemeleri ve tarifi… MANTARLI TAVUK SOTE MALZEMELERİ ½ kg kuşbaşı tavuk et (Göğüs ya da buttan olabilir) ½ kg kültür mantarı Zeytinyağı 2 yeşil biber 1 kapya biberi 1 domates Karabiber Tuz Kekik   MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ Zeytinyağını yanmaz tavaya koyup hafif kızdırın. Üzerine tavuk etlerini atın ve yüksek ateşte soteleyin. Tüm malzemeleri jülyen (kibrit çöpü gibi) şekilde doğrayın. Sırasıyla tavuğun üzerine önce yeşil biberleri ve kırmızı biberleri atın. Birkaç dakika sonra mantarları ekleyin. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde sotelensin. Ardından domatesleri atın ve karıştırmadan önce üzerine tuzu serpin. Karıştırıp ardından tüm baharatları atın. Bu şekilde kısık ateşte 15 dakika pişirin. Domates suyunu çekince pişmiş olacaktır. Pirinç pilavı ve salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Fırında tavuk köftesi tarifi" desc="Günün her saatinde yiyebileceğiniz harika fırında tavuk köftesi tarifi ister misiniz? Bir değişiklik yaparak tavuk köftesi yapmak isteyenler için fırın oldukça güzel bir alternatif olacak. İşte fırında tavuk köftesi malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/15/iecrop/tavukkoftesi2shutterstock_16_9_1555340414.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/firinda-tavuk-koftesi-tarifi-tavuk-koftesi-nasil-yapilir-szcu9/"]