Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Mantı makarna tarifi: Mantı makarna nasıl yapılır?
Mantı makarna tarifi: Mantı makarna nasıl yapılır?
Mantı yapmak için yeterli vakti olmayanlar için kolay bir tarifimiz var. Mantı makarna hem şahane bir lezzet hem de kolay yapılabilen bir yemek. İşte mantı makarna için gerekli malzemeler ve pratik tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 3 Mayıs 2019 - 17:45

Hamuru hazırlayıp açıp içini dolduracak kadar vaktiniz yoksa ve mantı yemek istiyorsanız hazırladığımız mantı makarna tarifi tam size göre. Mantı makarnayı kolayca yapı sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Evinizdeki malzemelerin yeterli olacağı mantı makarna tarifi kesinlikle pratik lezzetler arasında en sevdiğiniz olacak.İşte mantı makarna malzemeleri ve tarifi…

MANTI MAKARNA MALZEMELERİ;

– 1 paket salyangoz makarna
– 250 gr kıyma
– Maydanoz
– 1 kuru soğan
– 3 diş sarımsak
– Tuz
– Karabiber
– 1 kase yoğurt
– Nane
– Tereyağı
– Kırmızı toz biber

MANTI MAKARNA YAPILIŞI;

Öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayabilirsiniz. Kuru soğanı ikiye bölüp robota atın. Üzerine maydanozu, 1 diş sarımsağı ve kıymayı ekleyin. Robotu çalıştırın. Kıvamını alınca bir kaba alın ve baharatlarını ekleyerek yoğurun. Makarnanızı haşlayın. Ardından hazırladığınız iç harcı çay kaşı ile makarnanın içine koyun. Tüm harç bitince yayvan bir tencereye koyun. Üstünü çok az geçecek kadar su ilave edin. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir başka tavada sosu için sıvı yağda kırmızı toz biber kızdırın. Tabaklara aldığınız mantının üzerine sarımsak ile karıştırdığınız yoğurdu ve ardından sosunu dökün. Afiyet olsun.

Son güncelleme: 17:47 - 03.05.2019