Az malzemeli margarinsiz kurabiye tarifi, basitçe kurabiye hazırlamak isteyenler tarafından sıklıkla merak ediliyor. Vereceğimiz margarinsiz kurabiye tarifinde margarin ya da tereyağı yok, yumurta yok, kabartma tozu yok. Kolayca hazırlayıp pişireceğiniz bu kurabiyeyi kavanozların içerisinde uzunca bir süre saklayabilirsiniz... MARGARİNSİZ KURABİYE TARİFİ Malzemeler 1,5 su bardağı sıvı yağ 1,5 paket vanilin 1 su bardağı pudra şekeri 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı) 2 yemek kaşığı pudra şekeri kurabiye Yapılışı Derin bir kabın içerisine sıvı yağı aktarın. Üzerine vanilin, pudra şekerini ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından bu karışımın içerisine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Güzelce yoğururken ele yapışma durumu olursa elinizi hafifçe yağlayarak yoğurma işlemine devam edin. Hamurunuz toparladığında elinizi yağlayın. Cevizden biraz büyük toplar koparın ve güzelce yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü bir biçimde 12-15 dakika arası üzeri hafif kızarıp renk değiştirene kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Püf noktası Şekil verirken ve yoğururken elinizi yağlamak adımları daha kolay uygulamanızı sağlayacaktır.