Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Mercimek çorbası nasıl yapılır? Kalorisi nedir? İşte sofraların vazgeçilmezi Mercimek Çorbası tarifi…
Mercimek çorbası nasıl yapılır? Kalorisi nedir? İşte sofraların vazgeçilmezi Mercimek Çorbası tarifi…
Bildiğiniz gibi Türk geleneksel sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de mercimek çorbasıdır. Peki sofralarımızın değişmezlerinden olan Mercimek çorbası nasıl yapılır? Kalorisi nedir? Doğru kıvamı yakalamak için ne yapmak gerekir? İşte hepimizin sofralarından eksik olmayan leziz Mercimek Çorbası tarifi, püf noktaları ve yapılışı...
Gurme 10 Nisan 2018 - 14:50

Mercimek çorbası nasıl yapılır? Kaç kaloridir? soruları haberimizde yanıtlanıyor. Sofralarımızın ve ev hanımlarının vazgeçilmezi Mercimek çorbası ile ilgili püf noktaları, doğru kıvam nasıl elde edilir sorusunun yanıtı ve ayrıntılar…

MERCİMEK ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı sarı mercimek

1,5 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimekleri bol suda yıkayın.

Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun.

Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.

Çırpma Teli Kullanın: Un kavrulduktan sonra suyu ilave ederken çırpma teli kullanmak çorbanın topaklanmasını engeller. Mercimek çorbasının doğru kıvamını tutturmanın sırrı budur.

Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin.

Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.

Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.

Kırmızı Mercimek Çorbası
85 kcal (275 gr)

Son güncelleme: 14:57 - 10.04.2018