Milföy mantısını ilk defa duyduysanız kesinlikle sofranızın vazgeçilmezi olacaktır. Siz de sadece milföyden puf gibi börekler yapmayı biliyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem pratik yapımı hem de lezzeti ile klasik hamur mantısının yerini hemen dolduracak. Milföy mantısı tarifini hemen denemek için en yakın arkadaşınızı çağırın ve bu lezzetin keyfini çıkarın. İşte milföy mantısı malzemeleri ve tarifi… MİLFÖY MANTISI MALZEMELERİ  12 milföy hamuru 250 gr kıyma 1 soğan Maydanoz Sarımsak Karabiber Pul biber Tuz Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Nane MİLFÖY MANTISI YAPILIŞI Soğanları küp şekilde doğrayın ve geniş bir kabın içine koyun. Üzerine ince ince kıydığınız maydanozları koyun. Kıymaları ve baharatları da ekleyip yoğurun. Daha sonra milföylerinizi küçük kareler halinde kesin. Hazırladığınız harçtan bir küçük parça alıp hamurun içine koyun ve uçlarını kapatın. Daha sonra 180 derecelik fırında kızartın. Çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurdunuzu koyun ve tereyağında kavurduğunuz pul biberi dökün. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Sodalı yufka böreği tarifi: Sodalı börek nasıl yapılır?" desc="Yufka böreği tariflerinde kullanılan soda böreğin hem daha çıtır hem de daha lezzetli olmasını sağlıyor. Peki sodalı yufka böreği tarifi için hangi malzemeler kullanılır, sodalı börek nasıl yapılır? İşte enfes sodalı yufka böreği tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/shutterstock_1164895702_16_9_1554269639.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/sodali-yufka-boregi-tarifi-sodali-borek-nasil-yapilir-szcu9/"]