Muzlu kakaolu chia pudingi nasıl yapılır? İşte chia tohumlu puding tarifi...
Son zamanların mucizevi besini olarak bilinen chia tohumu ile yapılan puding tarifleri oldukça popüler. Chia tohumu antioksidan ve doğal omega 3 kaynağı ile sağlıklı bir besin. Hem tuzlu hem tatlı tariflerde de kullanılabiliyor. Biz de hem sağlıklı bir besin tüketmek, hem de tatlı krizini gidermek isteyenler için muzlu kakaolu chia pudingi tarifini hazırladık.
Salvia Hispanica isimli bitkiden elde edilen chia tohumu ile tatlı ve tuzlu tarifler yapmak mümkün. Bağışıklık sistemini güçlendirme, metabolizmayı hızlandırma, enerji verme gibi özellikleriyle ön plana çıkan chia tohumu ile yapılabilecek muzlu kakaoulu puding tarifi haberimizde.
Chia tohumunu vegan beslenmede yumurta yerine kullanmanız da mümkün. Bunun için önce chia tohumlarını bir kahve öğütücü, blender veya rondoda toz haline gelene kadar öğütün. 1 yemek kaşığı toz chia tohumuna 3 yemek kaşığı su ekleyip iyice karıştırın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Bu ölçü, 1 yumurtaya denk geliyor. Bunu fırında pişen her türlü kek, ekmek tarifinde kullanabilirsiniz. Tabii ki her türlü puding tarifinde de kullanmak mümkün. İşte muzlu kakaolu puding tarifi...
MUZLU KAKAOLU CHİA PUDİNGİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler;
250 ml süt
3 yemek kaşığı chia tohumu
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı bal
1 adet muz
Yapılışı;
1 adet olgunca muzu, 2 yemek kaşığı ve 1 su bardağı (250 ml) light sütü blenderda karıştırıyoruz. Bu karışımı kapaklı bir kaba alıp içerisine 3 yemek kaşığı chia tohumu ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla tamamen karışmasını sağlıyoruz. En az 4 saat buzdolabında bekletiyoruz. Bir porsiyonu ise yaklaşık 200kcal değerinde.