Puf gibi kabarmış hamur ve içi çikolata dolu: Profiterol... Pastanelerde yemeye doyamadığımız nefis bir tarifi şimdi evinize taşıyoruz. Siz de evinizde bazı püf noktalara dikkat ederek enfes bir profiterol yapabilirsiniz. İşte enfes profiterol tarifi... PROFİTEROL TARİFİ
Malzemeler; Profiterol hamuru için; 2 su bardağı su 100 gram tereyağı 1/4 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı Un 4 adet yumurta [caption id="attachment_5780243" align="alignnone" width="811"] Foto: Shutterstock[/caption] Profiterol kreması için; 1 yumurta sarısı 2 kaşık un 2 kaşık nişasta 2. 5 bardak süt ½ bardak toz şeker 1 kaşık tereyağı 1 paket şekerli vanilya Profiterol çikolata sosu için; 220 gram bitter çikolata 200 gram krema [caption id="attachment_5780189" align="alignnone" width="1159"] Foto: Shutterstock[/caption] Yapılışı; * Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. *Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. *Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz. *Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. [old_news_related_template title="Alman pastası nasıl yapılır? Çikolatalı alman pastası tarifi..." desc="Birçok insanın çocukluğundan beri en sevdiği lezzetler arasında giren Alman pastası yumuşacık keki ve içi dolgulu kreması ile bambaşka bir lezzettir. Alman pastası tutkunları için hazırladığımız çikolatalı Alman pastası tarifi ile daha da değişik bir lezzet sunuyoruz. İşte çikolatalı Alman pastası malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/12/iecrop/alman-pastasi_16_9_1576150442.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/alman-pastasi-nasil-yapilir-cikolatali-alman-pastasi-tarifi-szcu9/"] [old_news_related_template title="Çikolatalı kruvasan tarifi" desc="Fransız mutfağının en güzel icatlarından biri olan kruvasan çıtır çıtır hamuru ile göz dolduruyor. Paketli olarak ya da pastanelerden hazır olarak tüketmeye alışık olduğunuz kruvasan tarifini şimdi mutfağınızda yapmanın tam zamanı. Hazırladığımız çikolatalı kruvasan tarifi ile kolaylıkla harika bir sunabileceksiniz. İşte kruvasan tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/01/iecrop/kruvasan_16_9_1572607635.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kruvasan-tarifi-cikolatali-kruvasan-tarifi-szcu9/"]