Nohut yemeği tarifi: Düdüklüde etli ya da etsiz nohut nasıl yapılır?
Nohut mutfağımızın besleyici ve vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. Lezzetli nohut yemeği yapmanın sırrı ön hazırlıktan geçiyor. Düdüklü tencere nohut yaparken en çok tercih edilen mutfak aletleri arasında yer alıyor. En sevilen baklagillerden olan nohut tarifi haberimizde...
Nohut, baklagiller arasında özel bir öneme sahip yiyecekler arasında. Düdüklü tencerede, etli, etsiz ya da farklı türlerde yapılan nohutun yapılışı ufak detaylarla çok kolaylaşıyor. İşte nohut yemeği tarifi...
NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler;
2 su bardağı nohut (kurusu)
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 küp Knorr et suyu bulyon
3-4 su bardağı sıcak su
Tarifi;
Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak 1-2 dk kavuralım.
Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu aşamada çok uzun kavurmadım.
Yemeğimize salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim.
Kırmızı toz biber ve karabiber ilave ederek son olarak 1-2 dakika karıştıralım ve yemeğin suyu ekleyelim. Bu aşamada sıcak su kullanmanızı öneririm.
1 küp et suyu bulyonu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım, bulyonla yemeğimizin lezzetine lezzet katalım ve kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte
20 dk kadar pişmeye bırakalım.
Nohut yemeği servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.