Nohut, baklagiller arasında özel bir öneme sahip yiyecekler arasında. Düdüklü tencerede, etli, etsiz ya da farklı türlerde yapılan nohutun yapılışı ufak detaylarla çok kolaylaşıyor. İşte nohut yemeği tarifi... NOHUT YEMEĞİ TARİFİ Malzemeler; 2 su bardağı nohut (kurusu) 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 adet soğan 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 küp Knorr et suyu bulyon 3-4 su bardağı sıcak su shutterstock_644755864-custom Tarifi; Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak 1-2 dk kavuralım. Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim. Biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu aşamada çok uzun kavurmadım. Yemeğimize salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Kırmızı toz biber ve karabiber ilave ederek son olarak 1-2 dakika karıştıralım ve yemeğin suyu ekleyelim. Bu aşamada sıcak su kullanmanızı öneririm. 1 küp et suyu bulyonu da ekledikten sonra güzelce karıştıralım, bulyonla yemeğimizin lezzetine lezzet katalım ve kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte 20 dk kadar pişmeye bırakalım. Nohut yemeği servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.