Sahur lezzetlerimiz en az iftar sofraları kadar leziz olur. Sahur zamanı ailece oturulan sofralarda birbirinden lezzetli yemekler görmek en alışılmış adetlerimizdendir. Bu nedenle sizin için hazırladığımız patates kavurması tarifini yapmadan Ramazan’ı bitirmenizi tavsiye etmeyin. İşte patates kavurması malzemeleri ve tarifi… PATATES KAVURMASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER  1 büyük patates 1 domates 2 biber (tercihen acı) 3 kaşık sıvı yağ 1 diş sarımsak Pul biber Tuz Kekik PATATES KAVURMASI TARİFİ Öncelikle patatesleri soyup küp küp doğrayın. Ardından iyice yıkayıp süzün ve yanmaz bir tavaya alın. Üzerine sıvı yağ ve tuz döküp harmanlayın. Kapağını kapattığınız tencerede yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Ardından biberleri ekleyin ve bu şekilde biraz kavurun ve rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar bu şekilde kavurmaya devam edin. En son baharatlarını ve sarımsağı ekleyin. 10 dakika sonra kapatabilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Sahurda yapımı kolay peynirli patates püresi nasıl yapılır?" desc="Patates püresini kim sevmez ki? Peki ya peynirli patates püresini daha önce hiç denediniz mi? Sahur lezzetlerinde bugün sizin için peynirli patates püresi tarifi veriyoruz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/20/iecrop/patates-puresi-shut_16_9_1558363635.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/peynirli-patates-puresi-tarifi-sahurda-yapimi-kolay-peynirli-patates-puresi-nasil-yapilir-szcu9/"]