Yumuşacık tadı ile sofralarınızı süsleyecek patates püresi dilerseniz tek başına dilerseniz de özellikle ızgaraların yanında nefis bir lezzet olacaktır. Kıvamını tutturmak oldukça zahmetli olan patates püresi tarifimizi harfiyen uygularsanız leziz bir patates püresi yapabilirsiniz. Patates püresi malzemeleri; - 1kg küçük patates - 1 bardak ılık süt - Tuz - Kaşar peyniri - 2 kaşık tereyağı Patates püresi yapımı; Öncelikle patateslerinizi iyice yıkayıp üzerlerindeki topraktan kurtulun. Daha sonra çatal ile üzerine birkaç delik açıp suda haşlayın. Haşlanan patateslerinizi sıcakken hemen soyup püre haline getirin. Üzerine sütü, tereyağını ve tuzu ekleyip blender ile pürüz kalmayacak şekilde ezip karıştırın. Dilerseniz kaşar peyniri ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun. Patates püresi kaç kaloridir? Patates püresinin bir porsiyonu yaklaşık olarak 491 kcal’dir. [old_news_related_template title="Fırında makarna tarifi: Fırında makarna yapılışı ve malzemeleri..." desc="Akşam için acil bir yemeğe ihtiyacınız varsa fırında makarna tam aradığınız tarif. Hem doyurucu hem de pratik bir tarif olan fırında makarna, beşamel sosu ile farklı bir lezzet sunacak. İşte fırında makarna malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/12/iecrop/shutterstock_574676827_16_9_1555082512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/firinda-makarna-tarifi-firinda-makarna-yapilisi-ve-malzemeleri-szcu9/"]