Kebap sadece lokantada mı yenir? Elbette hayır. Sizin için hazırladığımız pratik Alinazik kebabı tarifi ile siz de harika bir kebabı mutfağınızda kısa bir süre içinde yapabilirsiniz. Dilerseniz ev halkı için dilerseniz de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz Alinazik kebabının oldukça pratik bir yapımı var. Gaziantep yöresine ait olan Alinazik kebabı herkesçe çok sevilmektedir. İşte Alinazik kebabı malzemeleri ve tarifi… ALİNAZİK KEBABI MALZEMELERİ 1 kg kıyma 1 kg patlıcan 5 diş sarımsak 3 kaşık tereyağı 100 gr süzme yoğurt 1 kaşık domates salçası 1 kapya biber Tuz Karabiber Kırmızı pul biber ALİNAZİK KEBABI YAPILIŞI Öncelikle yıkadığınız patlıcanların üzerini çatal yardımı ile delip fırın tepsisine dizin ve fırında közleyin. Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun bıçak ile çok ince bir şekilde doğrayın. Servis tabağına aldığınız patlıcanları sarımsaklı yoğurt ile karıştırın. Tereyağını eritip kıymalar ile kavurun. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra biberleri ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını da attığını harcı birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Servis tabağına patlıcanları koyup üzerine kıymalı harcınızı ekleyin. Afiyet olsun.