Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kandil simidi nasıl yapılır? İşte kolay kandil simidi tarifi…
Kandil simidi nasıl yapılır? İşte kolay kandil simidi tarifi…
Kandil simidi, ülkemizde özellikle kandil günlerinde ve mübarek gecelerde dağıtılmak üzere yapılır. Hemen her yerde pastaneler kandil gününde susamlı ve sade olarak iki çeşitte kandil simidi yapıp satarlar. Evde yapmak isteyenler için kandil simidi tarifi haberimizde.
Gurme 2 Nisan 2019 - 08:44

Bugün Miraç kandili idrak edilecek ve ülkemizde kandil simidi dağıtılacak. Bir çok pastanede kolayca bulunabilmesine rağmen aynı zamanda da evde de kandil simidi yapanlar çok sayıda. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi tarifi…

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.

Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.

Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

100 gram tereyağı veya margarin,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış)
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu.

Son güncelleme: 20:02 - 02.04.2019