Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Pratik mantar kurabiye tarifi! Mantar kurabiye nişastasız yapılır mı?
Pratik mantar kurabiye tarifi! Mantar kurabiye nişastasız yapılır mı?
Şekli kadar tadı da iştah kabartan mantar kurabiyeye çocuklar da bayılıyor. Evde bulabileceğiniz kolay malzemelerle pratik bir tarife ihtiyacınız varsa mantar kurabiye tarifi tam size göre... Mantar kurabiye pudra şekerli olabileceği gibi nişastasız da olabilir. Peki mantar kurabiye nasıl yapılır. İşte mantar kurabiye tarifi...
Gurme 25 Şubat 2018 - 10:34

Kurabiye çocuk yaşlı genç ayırt etmeksizin herkesin favori yiyecekleri arasında. Yemek arası atıştırmalık ya da yemek öncesi açlık bastırmak için bire bir. Bir de tatlı niyetine yenilenler var. Mantar kurabiye tatlı olarak tercih edilenlerden. Kurabiyelerin tatlı ya da tuzlu fark etmeksizin tadı kadar şekli de önem taşır. Kurabiyeye şekil vermek için hazır kalıplar ya da püf noktalar vardır. Mantar kurabiye yaparken püf noktalardan faydalanabilirsiniz….

MANTAR KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için;

2 adet yumurta,
1 paket margarin (oda sıcaklığında),
1 su bardağı pudra şekeri,
3 su bardağı buğday nişastası, (Nişasta ağızda dağılmasını ve yoğunluğunu belirler. Tariften çıkarırsanız kurabiyenin tadı, ağızda dağılma şekli değişecektir)
1 buçuk su bardağı un,
1 paket vanilya (5 gram),
1 paket kabartma tozu (10 gram).

Üzeri için;

1 çorba kaşığı kakao.

MANTAR KURABİYE YAPILIŞI:

Mantar kurabiye hamuru için gerekli olan margarin, yumurta ve pudra şekeri bir kap içerisinde el ile birbirine iyice yedirilir.
Üzerine nişasta ile azar azar un eklenip yoğrulur.
Son olarak, kabartma tozu ve vanilya da eklenip, hamur yoğurulmaya devam edilir.
Ele yapışmayacak, hafif sertlikte bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve yarım saat kadar dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve aralarında boşluk bırakarak fırın tepsisine dizilir.
Bütün kurabiyeler tepsiye dizildikten sonra, ufak bir şişenin ağzı, tabakta bulunan kakaoya batırılır ve kurabiyelerin üzerine bastırılır. Böylece kurabiyelere mantar şekli verilmiş olur. Kurabiyelerin tümüne bu işlem uygulanır.
Şekillendirilen mantar kurabiye, önceden ısıtılmış 170° fırında, kızarmayacak şekilde pişirilir.
Pişirilen kurabiyeler fırından alınır ve soğuduktan sonra, servise sunulur.

Son güncelleme: 14:40 - 25.04.2018