Her Ramazan ayında uğrunda uzun uzun kuyruklara girdiğimiz Ramazan pidesini evde de yapabilirsiniz. Salgın nedeniyle birçok kişi ekmeği evinde kendi yaparken bu kez Ramazan pidesi de yapmayı denemek istiyor. İşte Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri... RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ – 1 bardak su – ½ paket kuru maya – 1 çay kaşığı şeker – 1 çay kaşığı tuz – 3- 3,5 bardak un – 2 kaşık sıvı yağ – Yumurta sarısı – 2 kaşık süt – 2 kaşık tereyağı RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? Öncelikle maya ve şekeri suyun içine atıp iyice karıştırın. Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Mayalanması için yarım sat bekleyin. Un serdiğiniz tezgâhın üzerinde açtığınız hamurun üzerine süt, yağ ve yumurta karışımını sürün. Ellerinizi hafifi ıslatıp dış kısmından yuvarlak yapacak şekilde bastırın. Tepsiye yağlı kâğıt serip 20 dakika da bu şekilde mayalanmasını bekleyin. 200 derecede üzeri kızaracak kadar pişirin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="İftar menüsü: İftara ne pişirsem?" desc="Ramazan ayının ilk gününü geride bırakırken ikinci günde hem gözlerimizi hem de midemizi doyuracak bir sofra hazırlayabiliriz. İşte 2.gün iftar menüsü ve ayrıntılı yemek tarifleri…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/14/iecrop/29.-gun-iftar-menusu_16_9_1618389871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/2-gun-iftar-menusu-iftara-ne-pisirsem/"]