Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Sade poğaça nasıl yapılır? İşte kahvaltının vazgeçilmezi sade poğaça tarifi…
Sade poğaça nasıl yapılır? İşte kahvaltının vazgeçilmezi sade poğaça tarifi…
Siz de kahvaltıda afiyetle yiyeceğiniz puf puf sade poğaça yapmak ister misiniz? Cevabınız evet ise sade poğaça nasıl yapılır? sorusunu sizin için yanıtladık. İşte tadı damağınızda kalacak yumuşacık pratik sade poğaça tarifi...
Gurme 27 Mart 2018 - 13:18

İştahınızı kabartacak sade poğaça tarifi ile hem kendiniz hem de misafirlerinizin midesi bayram edecek. Vazgeçilmez lzzeti ve doyurucu yapısı ile sade poğaça tarifi zor günlerdeki kurtarıcınız olacak. İşte Sade poğaça nasıl yapılır? sorusunun yanıtı ve poğaça yapımındaki püf noktaları…

SADE POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 paket yaş/ kuru maya
yarım su bardağı kadar süt ya da yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2/3 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
2-3 su bardağı su

Üzeri için 1 adet yumurta

Pastane poğaçası gibi ev poğaçası tarifi Yumuşak poğaçalarla konuklarınızı etkilemeye hazır olun

SADE POAĞAÇA YAPILIŞI

Öncelikle mayanız kuru maya ise 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave ederek kuru mayanızı kabartın.

Eritmiş olduğunuz maya bardaktan taşmaya başlayınca yoğuracağınız kaba un ve tuzu homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra mayayı kabınıza ekleyin. Birbirlerine güzelce yedirebilmek için yavaş yavaş ve nazik bir şekilde karıştırın.

3'lü karışım hamur un karışımı bir hamur halini aldığında içerisine yavaş yavaş su ilave edin. Eklediğiniz suyun ılık olması daha yumuşak bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır.

Biraz karıştırdıktan sonra içine sütü de ilave edin. Hamurun tam olarak kıvam alması için en az 10 dk yoğurmanız gerekmektedir. Hamur kıvamını aldığında yağı da ekleyerek biraz daha yoğurun ki hamurun içindeki tüm hava gitsin.

Yoğurduğunuz hamuru kabarması için 40 dk ağzı kapalı bir şekilde ılık ortamda tutun. Hamuru açtığınızda maya kokusunun gitmesi için bir yoğurun.

Yağlanmış tepsinize küçük toplar halinde şekil vererek koyun. 1 yumurtanın sarısını yapmış olduğunuz topların üzerine çırparak sürün. İsterseniz susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına tepsiyi atın ve üzeri kızarana kadar pişirin.