Şalgam lahana, lahana, brüksel lahanasını da içeren Brassicaceae familyasına ait nişastalı sebzelerdir . Genellikle soğanlı kökleri şalgam olarak adlandırmamıza rağmen, filizleri ve yaprakları da yenilebilir ve besleyicidir. Şalgam vücudun düzgün çalışması için gereken yüksek seviyede önemli besin ve minerallere sahiptir. Şalgam kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum ve magnezyum bakımından zengindir. Vitaminler olarak da, C vitamini, folat ve niasin içerirler. Lif bakımından yüksek, kalorileri düşüktür. Peki şalgam kaç kaloridir? Şalgamın besin değerleri ve kalorisi... ŞALGAM KAÇ KALORİDİR: 100 gram şalgam yaklaşık 21 kcal'dır. ŞALGAMIN BESİN DEĞERLERİ 100 g şalgamda aşağıdakiler bulunur: Su: 93.13 g Enerji: 21 kcal Protein: 2.46 g Toplam yağ: 0.19 g Karbonhidrat: 3.39 g Lif: 2.4 g Kalsiyum: 114 mg Demir: 1.63 mg Magnezyum: 18 mg Fosfor: 24 mg Potasyum: 82 mg Sodyum: 18 mg Çinko: 0.16 mg C vitamini, toplam askorbik asit: 25,8 mg Tiamin: 0.04 mg Riboflavin: 0.09 mg Niasin: 0,39 mg B-6 Vitamini: 0.07 mg Folat, DFE: 41 µg B-12 Vitamini: 0 µg A Vitamini, RAE: 305 µg A Vitamini, İÜ: 6108 İÜ D Vitamini (D2 + D3): 0 µg D vitamini: 0 IU Yağ asitleri, toplam doymuş: 0.03 g Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0.01 g Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0.09 g Yağ asitleri, toplam trans: 0 g Kolesterol: 0 mg [old_news_related_template title="Şalgamın faydaları nelerdir? Şalgamın besin değerleri ve yararları..." desc="Bilimsel olarak Brassica rapa olarak bilinen şalgamlar, dünya genelinde ılıman bölgelerde yaygın olarak yetiştirilir. Vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan şalgam, genellikle kış aylarında turşularda ve yemeklerin yanında tüketilir. Peki, Şalgamın faydaları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/24/iecrop/shutterstock_1106275031-1_16_9_1563948025.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/salgamin-faydalari-nelerdir-salgamin-besin-degerleri-ve-yararlari-szcu8/"]