Ana yemek olarak sevilerek tüketilebilecek sebzeli güveç, birçok sebzeyi bir araya getirerek sağlıklı bir lezzet sunuyor. İşte sebzeli güveç tarifi ve malzemeleri... SEBZELİ GÜVEÇ TARİFİ VE MALZEMELERİ Sebzeli güveç tarifi ve malzemeleri şu şekilde; Sebze güveç Nasıl Yapılır Patlıcanı alacalı soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Kabağın kabuğunu kazıyıp yuvarlak doğrayın. Domatesleri, biberleri ve havucu yuvarlak doğradıktan sonra derin bir kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ilave edip harmanlayın. Mini güveç kaplarına 1 patlıcan, 1 kabak, 1 domates, 1 havuç ve 1 biber sıralamasıyla dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. shutterstock_714571525 Malzemeler 1 patlıcan 1 kabak 1 havuç 2 sivri biber 3~4 domates 300 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri Yarım çay bardağı zeytinyağı 4~5 diş sarımsak 1~2 dal taze kekik 1~2 dal taze fesleğen Tuz Karabiber [old_news_related_template title="Fırında lokanta usulü orman kebabı tarifi ve kalorisi" desc="Her gün tüketsekte bıkmayacağımız lezzet orman kebabı Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri... Yaz mevsiminde et tüketmeyi sevmeyenler orman kebabı tarifi ile sebze ile harmanlanmış muhteşem bir yemeği kolayca evde yapabilirler. İşte fırında lokanta usulü orman kebabı tarifi ve kalorisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/orman-kebabi-tarifi_16_9_1527767382.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/firinda-lokanta-usulu-orman-kebabi-tarifi-ve-kalorisi/"]