Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Sebzeli güveç tarifi: Lezzetin sağlıkla buluştuğu sebzeli güveç tarifi…
Sebzeli güveç tarifi: Lezzetin sağlıkla buluştuğu sebzeli güveç tarifi…
Çeşitli sebzelerin harmanlanarak hazırlandığı sebzeli güveç hem lezzetiyle, hem kolay hazmedilebilir olmasıyla softraların sıklıkla tercih edilen yemeklerinden. İşte sebzeli güveç tarifi ve malzemeleri...
Gurme 1 Haziran 2018 - 11:19

Ana yemek olarak sevilerek tüketilebilecek sebzeli güveç, birçok sebzeyi bir araya getirerek sağlıklı bir lezzet sunuyor. İşte sebzeli güveç tarifi ve malzemeleri…

SEBZELİ GÜVEÇ TARİFİ VE MALZEMELERİ

Sebzeli güveç tarifi ve malzemeleri şu şekilde;

Sebze güveç Nasıl Yapılır

Patlıcanı alacalı soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Kabağın kabuğunu kazıyıp yuvarlak doğrayın. Domatesleri, biberleri ve havucu yuvarlak doğradıktan sonra derin bir kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ilave edip harmanlayın. Mini güveç kaplarına 1 patlıcan, 1 kabak, 1 domates, 1 havuç ve 1 biber sıralamasıyla dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

shutterstock_714571525

Malzemeler

1 patlıcan
1 kabak
1 havuç
2 sivri biber
3~4 domates
300 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4~5 diş sarımsak
1~2 dal taze kekik
1~2 dal taze fesleğen
Tuz
Karabiber

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.