Bilimsel adı Allium cepa olan soğan, insan vücudunda bulunan serbest radikalleri nötralize etmede çok etkili olan antioksidan bileşikler bakımından zengindir. Kalori hesabı yaparken en çok araştırılan yiyeceklerden biri de soğandır. Soğandaki C vitamini ve diğer besinler kanserin kontrol edilmesine yardımcı olur ve ayrıca cildi ve saçı güçlendirir. Kan şekeri seviyeleri büyük ölçüde soğan özleri ile kontrol edilir ve ayrıca bağışıklık, cinsel uyarılma ve anemi kontrolünü artırır. Soğanların tıbbi uygulamaları oldukça fazladır, çünkü zengin bir besin, vitamin, mineral ve organik bileşik kaynağıdır. Bunlar, sağlık için gerekli olan sülfürik bileşiklerin ve kuersetin varlığını içerir. Bu sebzeler ayrıca kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, selenyum ve fosfor gibi mineral bileşenleri içerir ve bunlar iyi bir C vitamini, B6 vitamini ve diyet lif kaynağıdır. İşte, soğanın besin değerleri ve kalorisi... SOĞAN KAÇ KALORİ: 100 gram soğan yaklaşık 40 kaloridir. SOĞANIN BESİN DEĞERLERİ 100 g soğanda aşağıdakiler bulunur: Su: 89,11 g Enerji: 40 kcal Protein: 1.1 g Toplam yağ: 0.1 g Karbonhidrat: 9.34 g Lif: 1.7 g Toplam şeker: 4.24 g Kalsiyum: 23 mg Demir: 0.21 mg Magnezyum: 10 mg Fosfor: 29 mg Potasyum: 146 mg Sodyum: 4 mg Çinko: 0.17 mg C vitamini, toplam askorbik asit: 7.4 mg Tiamin: 0.05 mg Riboflavin: 0.03 mg Niasin: 0.12 mg B-6 Vitamini: 0.12 mg Folat, DFE: 19 µg B-12 Vitamini: 0 µg A Vitamini, RAE: 0 µg A Vitamini, İÜ: 2 İÜ E Vitamini (alfa-tokoferol): 0.02 mg D Vitamini (D2 + D3): 0 µg D vitamini: 0 IU K Vitamini (filokinon): 0.4 µg Yağ asitleri, toplam doymuş: 0.04 g Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0.01 g Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0.02 g Yağ asitleri, toplam trans: 0 g Kolesterol: 0 mg Kafein: 0 mg [old_news_related_template title="Soğanın faydaları nelerdir? Soğan neye iyi gelir?" desc="Bilimsel adı Allium cepa olan soğan, insan vücudunda bulunan serbest radikalleri nötralize etmede çok etkili olan antioksidan bileşikler bakımından zengindir. Soğandaki C vitamini ve diğer besinler kanserin kontrol edilmesine yardımcı olur ve ayrıca cildi ve saçı güçlendirir. Kan şekeri seviyeleri büyük ölçüde soğan özleri ile kontrol edilir ve ayrıca bağışıklık, cinsel uyarılma ve anemi kontrolünü artırır. Onlarca yıldır tıbbi amaçlar için kullanılan soğanın sağlığa olan faydalarından bazılarını yazımızda bulabilirsiniz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/21/iecrop/shutterstock_753583324_16_9_1561094792.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/soganin-faydalari-nelerdir-sogan-neye-iyi-gelir-szcu8/"] [old_news_related_template title="Çiğ soğan ve sarımsağın faydası!" desc="Porto Riko'da yapılan bir araştırma, çiğ soğan ve sarımsak tüketiminin meme kanseri riskini yüzde 67 azalttığını ortaya çıkardı. Bilim insanları, her gün çiğ sarımsak ve soğan tüketiminin, özellikle kadınlarda meme kanseri görülme riskini yüzde 67 oranında azalttığını tespit etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/26/iecrop/shutterstock_262187519-1_16_9_1569488279.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/cig-sogan-ve-sarimsagin-faydasi/?_szc_galeri=1"] [old_news_related_template title="Soğan doğrarken gözlerinizin neden yaşardığını biliyor musunuz?" desc="Yemek yapmak için soğan doğramaya başladığınızda gözlerde oluşan yanma hissiyle birlikte göz yaşarması başlar. Peki soğan doğrarken neden gözlerinizin yaşardığını biliyor musunuz? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/14/iecrop/shutterstock_342820229-1_16_9_1560517548.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/sogan-dograrken-gozlerinizin-neden-yasardigini-biliyor-musunuz/?_szc_galeri=1"]