Sokaktan, fırından aldığımız çıtır çıtır sımsıcak simitler nasıl yapılır? Evde kolayca sokak simidi yapabilirsiniz. Ancak bazı püf noktalara dikkat etmek şartıyla... Simitlerinizi ne kadar ince rulo haline getirerek sararsanız o kadar çıtır çıtır olacak ayrıca susamları hafif kavurmak kokularının ve lezzetlerinin daha çok ortaya çıkmasını sağlayacak. İşte kolay sokak simiti tarifi ve gerekli malzemeler... SOKAK SİMİDİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı süt 1 adet yumurta 1 paket instant maya 3,5 - 4 su bardağı un ÜZERİ İÇİN 1/2 çay bardağı su 1/2 çay bardağı pekmez 1 kase susam SOKAK SİMİDİ TARİFİ Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun, karıştırın. Ardından içerisine yumurtayı kırın ve karıştırın. Bu karışımın içerisine azar azar un ilave edin. Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin. Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın. Ardından uçlarını birleştirin. Suyla pekmezi karıştırarak açın. Susamları hafif kavurun soğumaya bırakın. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.