Geçen ay 3 gün boyunca çok değerli bir şef İstanbul’dan geçti ve menüsü 10 Aralık tarihine kadar servis edilmeye devam edecek. Spago by Wolfgang Puck’un şefi Tetsu Yahagi çok yaratıcı ve Spago’nun tüm dünyadaki şubeleri arasında çok dikkat çeken bir isim… Hollywood yıldızlarının uğrak restoranı olan Spago’nun şefini, restoran zincirinin genel koordinatörü Alex Resnik bir ilke imza atarak İstanbul’a Spago’da yerel ürünlerle yemek yapması için davet ediyor. Çiflikten masaya konseptinin yanı sıra şef sadece mevsimsel ve yöresel ürünler kullanmış. Zaten tüm dünyada artık en değer gören yemekler, mevsiminde çıkan sebze meyvelerle ve kendi topraklarında yetişen ürünlerle yapılıyor. Spago İstanbul’un ödüllü Sommelier’si Mustafa Zorluoğlu tarafından yapılan eşleşmeyle gayet başarılı bir menü ortaya çıkmış. Menüye 3 farklı hoştadımlıkla başlıyorsunuz. Külahta torik tartar, Filet Mignon Tartar ve macaron içerisinde tütsülenmiş dana bacon… img_3073 img_3076 img_3069 Çiğ sevmeyenler için kolay bir başlangıç olmuyor ama ben çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Akçaağaç şekerli makaron favorim diyebilirim. Tütsülenmiş tatlarla şekerin uyumu çok iyiydi. Pek yüzüne bakmadığımız karadeniz alasını, karnabahar humusu ile değişik bir lezzette sunmuş. img_3088 Kızarmış hamsiyi avokado kreması ve kayısı kurusu ile daha da lezzetlendirmiş. Favorim hindistan cevizi içindeki közde ahtapot, gerçekten çok başarılıydı. Hele bir de taze hindistan cevizi olsaydı jölemsi tadıyla sosu ahtapot ve hindistan cevizi daha da muhteşem olurdu zira buradakiler çok sert olduğu için zor soyuluyor. img_3078 img_3085 Şeflerin favori balıklarından kalkan tabii ki menüde vardı. Yorumlama da çok keyifliydi. Kalamar bumbarı, midye ve kereviz püresi ile servis edildi. Patatesle yapılan makarna Gnocchi meşhur Divle Obruk peyniri ile servis edildi. Coğrafi işaretli peynir, 5 ay boyunca mağarada bekletiliyor. img_3091 img_3094 Menümüz daha devam ediyor. Bu özel lezzetleri 10 Aralık tarihine kadar Spago İstanbul’da deneyimleyebilirsiniz. Eşleşmelerin de başarılı olduğunun altını çizmek isterim.