Yumuşacık hamuru ve benzersiz lezzetiyle dikkat çeken su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifinde yer alan malzemeler birçok evde kolayca bulunabilecek malzemeler olarak dikkat çekiyor. Su böreği tarifi ve gereken malzemeler haberimizin devamında... SU BÖREĞİ TARİFİ Hazır yufkayla kolay su böreği için aşağıdaki malzemeler gerekiyor; 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 su bardağı süt 1 tutam tuz 400 gram beyaz peynir 1/2 demet maydanoz 5 adet yufka Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve en alt katmanına ilk yufkanızı kenarları dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin. Beyaz peynir ve maydanozu karıştırın. Bir kasenin içerisinde yumurta ve tuzu çırpıp sıvı yağı ve sütü ekleyin. Kalan 4 yufkayı 4 eş parçaya bölün, sıvı yağ, tuz ve yumurta ile hazırladığını iç harcın içerisine atarak, tamamen harca bulanmasını sağlayın. Yufkaları ilk kat yufkanın üzerine gelişi güzel serin ve iç harcı tamamen bu kata koyun. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. En son ilk yufkanın kenarlarını tepsinin içerisine doğru kapatın ve yumurta, yağ karışımını döküp yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan çıkardığınız böreği dilimleyerek 190 derece fansız programda ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.