Sulu köfteyi yapma çoğu insana zor gibi görünse de evde kısa sürede yapılabilir. Bir kaç küçük incelik ile sulu köftenin yapım süresini kısaltabilirsiniz. İşte merak ettiğiniz detaylar, sulu köfte tarifi ve kalorisi... SULU KÖFTE TARİFİ Malzemeler; 200 gram kıyma ½ adet küçük patates ½ adet kabak 1 adet arpacık soğan 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı bulgur 1 adet domates rendesi Hazırlanışı; Bir miktar kıymaya yarım küçük patates, yarım kabağı ve bir arpacık soğanı rendeleyip suyunu güzelce sıkarak bir yemek kaşığı yıkanmış, suyu süzülmüş bulguru, bir yumurtayı, kıyılmış maydanoz, tuz, azıcık kimyon ve karabiberle güzelce yoğurup yuvarlak şekiller verin. Sebzeleri önceden haşlayıp püre kıvamına getirip ekleyin. Bir domatesi rendeleyip bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.İsteğe bağlı nane eklenebilir. Bir su bardağı et suyu ekleyip kaynatın ve köfteleri ekleyin. Altı kısık 20 dk. kadar pişirin.