Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Süt helvası tarifi: Süt helvası nasıl yapılır?
Süt helvası tarifi: Süt helvası nasıl yapılır?
Mis gibi kokusuyla tüm evinizin havasını değiştirecek olan süt helvası bayılarak yiyebileceğiniz bir tatlı. Bursa’ya özgü bir tatlı olan süt helvası misafirleriniz için güzel bir sunum olacak. İşte süt helvası malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 30 Nisan 2019 - 18:39

Bursa'nın en meşhur tatlısı olan süt tatlısı geleneklere göre özellikle düğünlerde misafirler için yapılır. Tam da düğünlere layık bir tatlı olan süt helvası fırından çıktığı gibi sıcak servis edilip lezzetine lezzet katıyor. Misafirlerinizin bir tane yedikten sonra bir tane daha isteyeceği sizin de yapmaktan çok keyif alacağınız süt helvasının tarifini dikkatle uygulayın. İşte süt helvası için gerekli malzemeleri ve tarifi…

SÜT HELVASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

60 gr tereyağı
2 bardak süt
Yarım bardak un
Yarım bardak şeker
Yarım kaşık kahverengi

SÜT HELVASI TARİFİ

Yanmaz bir tavada tereyağını eritin.Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kadar karıştırın. Daha sonra altını kısın.
Bu arada başka bir kabın içinde süt ile şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar ısıtın. Ilık olduktan sonra ocaktan alın. Şekerli süt karışımını altını kıstığınız unun üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın.

3 dakika kadar karıştırdığınız karışımı küçük kaplara koyun. Fırın ısısına dayanıklı kaplar olmalı. Üzerine esmer şekerden serpin. 180 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ilık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 18:40 - 30.04.2019