Bursa’nın en meşhur tatlısı olan süt tatlısı geleneklere göre özellikle düğünlerde misafirler için yapılır. Tam da düğünlere layık bir tatlı olan süt helvası fırından çıktığı gibi sıcak servis edilip lezzetine lezzet katıyor. Misafirlerinizin bir tane yedikten sonra bir tane daha isteyeceği sizin de yapmaktan çok keyif alacağınız süt helvasının tarifini dikkatle uygulayın. İşte süt helvası için gerekli malzemeleri ve tarifi… SÜT HELVASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 60 gr tereyağı 2 bardak süt Yarım bardak un Yarım bardak şeker Yarım kaşık kahverengi SÜT HELVASI TARİFİ Yanmaz bir tavada tereyağını eritin.Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kadar karıştırın. Daha sonra altını kısın. Bu arada başka bir kabın içinde süt ile şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar ısıtın. Ilık olduktan sonra ocaktan alın. Şekerli süt karışımını altını kıstığınız unun üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın. 3 dakika kadar karıştırdığınız karışımı küçük kaplara koyun. Fırın ısısına dayanıklı kaplar olmalı. Üzerine esmer şekerden serpin. 180 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ilık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Saray lokumu tarifi: Aniden bastıran tatlı krizlerine son! Saray lokumu nasıl yapılır?" desc="Tatlı krizleriniz için hazırlanması kolay ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Az malzeme ve kısa zamanda hazırlayabildiğiniz saray lokumu tarifi ile şahane bir tatlı sunabilirsiniz. İşte muhteşem saray lokumu tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/22/iecrop/lokum-shutterstock_16_9_1555949499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/saray-lokumu-tarifi-aniden-bastiran-tatli-krizlerine-son-szcu9-saray-lokumu-nasil-yapilir/"]