Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Sütlaç tarifi: Sütlaç nasıl yapılır?
Sütlaç tarifi: Sütlaç nasıl yapılır?
Geleneksel Türk mutfağının en leziz tatlılarından biri olan sütlaç tarifi, sadece damak tadınıza hitap etmiyor aynı zamanda besleyici yapısı ile sağlığınıza da sesleniyor. İşte muhteşem sütlaç tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 26 Nisan 2019 - 17:56

Sütlü tatlıların en güzeli en besleyicisi en çok tercih edileni olan sütlaç tarifi oldukça da kolaydır. Yediğimiz her kaşıkta çocukluğumuzu hatırlatan sütlaç tarifini annelerinizin yaptığı gibi tam kıvamında yapmak için hazırladığımız tarife harfiyen uymalısınız. İşte akşam yemeğinizin ardından yiyeceğiniz harika sütlaç için gerekli malzemeler ve tarifi…

SÜTLAÇ İÇİN GEREKEN MALZEMELER 

1,5 çay bardağı pirinç
4 bardak süt
3 bardak sıcak su
3,5 bardak toz şeker
3 kaşık pirinç unu
Vanilya

Sütlacınızı dilerseniz fırına vererek üstünün kızarmasını sağlayabilirsiniz.

İŞTE SÜTLAÇ TARİFİ

Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve tencerede 3 bardak su ile kaynatın. Yumuşayan pirinçlerin üzerine sütü ilave edin. (1 bardağını ayırın) Başka bir kâsenin içinde sütü, toz şekeri (1 bardağını ayırın), pirinç ununu iyice karıştırın. İçine tenceredeki sütten biraz alın ve daha sonra tüm karışımı yavaş yavaş dökün. Bu esna da karıştırmayı ihmal etmeyin.

10 dakika sonra kalan şekeri de ilave edin. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatın ve vanilyayı dökün. Biraz daha karıştırdıktan sonra kâselere doldurun. Soğuduktan sonra tarçın ile ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin ve soğuk olarak servis edin.