Sütlü tatlıların en güzeli en besleyicisi en çok tercih edileni olan sütlaç tarifi oldukça da kolaydır. Yediğimiz her kaşıkta çocukluğumuzu hatırlatan sütlaç tarifini annelerinizin yaptığı gibi tam kıvamında yapmak için hazırladığımız tarife harfiyen uymalısınız. İşte akşam yemeğinizin ardından yiyeceğiniz harika sütlaç için gerekli malzemeler ve tarifi… SÜTLAÇ İÇİN GEREKEN MALZEMELER  1,5 çay bardağı pirinç 4 bardak süt 3 bardak sıcak su 3,5 bardak toz şeker 3 kaşık pirinç unu Vanilya [caption id="attachment_4579756" align="alignnone" width="786"] Sütlacınızı dilerseniz fırına vererek üstünün kızarmasını sağlayabilirsiniz.[/caption] İŞTE SÜTLAÇ TARİFİ Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve tencerede 3 bardak su ile kaynatın. Yumuşayan pirinçlerin üzerine sütü ilave edin. (1 bardağını ayırın) Başka bir kâsenin içinde sütü, toz şekeri (1 bardağını ayırın), pirinç ununu iyice karıştırın. İçine tenceredeki sütten biraz alın ve daha sonra tüm karışımı yavaş yavaş dökün. Bu esna da karıştırmayı ihmal etmeyin. 10 dakika sonra kalan şekeri de ilave edin. 1 taşım kaynadıktan sonra altını kapatın ve vanilyayı dökün. Biraz daha karıştırdıktan sonra kâselere doldurun. Soğuduktan sonra tarçın ile ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin ve soğuk olarak servis edin. [old_news_related_template title="Muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır?" desc="Hem kolay hem lezzetli etimek tatlısı tarifine bir de muhallebi ekledik. Muhallebili etimek tatlısı tarifi ile misafirlerinize harika bir sunum hazırlayabilirsiniz. İşte muhallebi etimek tatlısı malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04_a/iecrop/etimek-shutterstock_16_9_1554141001.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/muhallebili-etimek-tatlisi-tarifi-muhallebili-etimek-tatlisi-nasil-yapilir-szcu9/"]