Kerevizin o keskin tadını yumuşatarak herkese sevdirecek, sütlü kereviz çorbası sofranızın vazgeçilmezi olacak. Özellikle çocuklarına kereviz yedirmeye çalışanlar için öncelikli tariflerden biri olacak bu çorba ile şifa sağlayabilirsiniz. İlkbaharı yaşadığımız bu günlerde havaların bir sıcak bir soğuk halleri hastalıkları da beraberinde getirdi. Bu nedenle yediklerimize içtiklerimize dikkat ederken sağlığı sofralarımızda arar olduk. İşte sütlü kereviz çorbası da o harika sağlıklı tariflerden biri… Sütlü kereviz çorbası malzemeleri ve pratik tarifini sizin için hazırladık. SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI MALZEMELERİ 2 kereviz 2 kaşık tereyağı 1 soğan 2 diş sarımsak Defne yaprağı 3 bardak süt 2 kaşık zeytinyağı Üstü için 1 havuç Çemensiz pastırma Fındık Zeytinyağı SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ Büyük bir tencereye yağları alıp ısıtın üzerine soğanı ve sarımsağı da ekleyip kavurun. Karıştırırken tuzunu da ekleyin. Kerevizleri soyun ve parçalara bölün. Böldüğünüz parçaları tencereye koyun. Birkaç dakika sonra üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Suyun üzerine defne yaprağını ekleyin. Kerevizler yumuşayınca, defne yaprağını çıkarıp geri kalan malzemeleri püre haline getirin. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Üzerine sos hazırlamak için bir tavaya yağı alın. Fındıkları ve pastırmayı küçük parçalara bölün. Yağın içine atın ve hafif kavurun. Çorbanızı kaseye aldıktan sonra üzerine sosunu koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.