Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Sütlü ve salçalı domates çorbası nasıl yapılır? İşte kolayca yapacağınız kaşarlı domates çorbası tarifi…
Sütlü ve salçalı domates çorbası nasıl yapılır? İşte kolayca yapacağınız kaşarlı domates çorbası tarifi…
Özellikle soğuk havaların en çok içi ısıtan çorbalarından biri olan kaşarlı sütlü ve salçalı domates çorbası nasıl yapılır? İşte pek çok usta şefin de listesinde bulunan pratik, kolay domates çorbası tarifi...
Gurme 31 Ocak 2018 - 15:34

Hızlı, pratik ve lezzetli bir kaşarlı domates çorbası yapmaya ne dersiniz? Salça ve süt kullanarak kolay ve leziz bir şekilde hazırlayacağınız salçalı ve sütlü domates çorbası tarifimizle sofranızdakilerden övgüler almaya hazır olun. İşte sıcacık bir domates çorbası nasıl yapılır sorusunun yanıtı ve püf noktaları…

DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

5 yemek kaşığı zeytinyağı (30 gr bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)

2 tepeleme yemek kaşığı un

3 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

2 adet orta boy domatesin rendesi

5 su bardağı soğuk su

2 su bardağı soğuk süt

1 adet tavuk bulyon tablet (4 çay kaşığı toz bulyon da kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz, karabiber 4 çay kaşığı kuru nane

(Üzerine) 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

NOT: Hazırlanış süresi: 45 dakikadır ve 8 kişiliktir.

domatescorbasiic

HAZIRLANIŞI

Tereyağını eritin ya da zeytinyağını orta boy bir tencerede ve orta ısılı ateşte kızdırın. Unu tencereye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Böylece unun kokusu çıkacaktır.

Tencereyi ocaktan alıp domates salçasını ve varsa rendelenmiş domatesi ekledikten sonra soğuk suyu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Suyu eklerken malzemeleri tel çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam ederek pürüzsüz hale getirin.

Daha sonra sütü, isterseniz hazır tavuk bulyonu, tuzu ve karabiberi de aktarıp tencereyi tekrar ocağın üzerine koyduktan sonra karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Çorba kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kuru nane serpin. Çorbayı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip servis yapın. Tercihe bağlı olarak kruton ekmek de kullanabilirsiniz. Çorba dinlendikçe katılaşacaktır. Çorbanızın koyu ayran kıvamında olması başarıya ulaştığınızı gösterecektir.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 16:28 - 31.01.2018