İsmini Arapça nohut anlamına gelen hummustan alan oldukça lezzetli olan humus büyük küçük hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Sofralarda yerini sevilen bir meze olarak alan humus pratik tarifi ile de oldukça iyi bir seçenektir. Ana malzemesi nohut olan humusu tahinle bir araya getirdiğiniz zaman neler olacağını merak ediyorsanız işte humus malzemeleri ve ayrıntılı tarifi… HUMUS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER -500 g nohut -½ bardaktan biraz fazla ılık su (ıslatmak için) -½ bardak ılık su -½ bardak tahin -1 çay kaşığı kimyon -4 kaşık limon suyu -3-4 diş sarımsak(ezilmiş) -Tuz Üzeri için; -Kimyon -Kırmızı pul biber -Sumak -Kıyılmış maydanoz HUMUS TARİFİ Öncelikle nohutları bir gece önceden ıslatın, daha sonra düdüklü tencereye alın. Biraz kaynattıktan sonra köpüklü suyunu atın ve tekrar su koyup pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika sonra ocaktan alın ve kabuklarını soyun. Daha sonra 1,5 bardak su ile birlikte tekrar tencereye koyun. Kaşıkla hafif hafif ezin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar devam edin. Bu esnada nohut katılaşacaktır. Onu açmak için tekrar ocağa alın ve üzerine yarım bardak daha su koyup karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra limon, tahin, ezilen sarımsaklar, tuz ve kimyonu ekleyin. İyice karıştırın. Üzerini pul biber, kimyon ve maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Köfte nasıl yapılır?" desc="Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan köftenin birçok çeşidi vardır. Her tarifi birbirinden lezzetli olan köftenin en popüleri tabi ki tavada kızarmış olan klasik köftedir. Özellikle annelerin elinden yediğimiz köfteleri şimdi yapma sırası sizde. İşte klasik köfte için gerekli malzemeler ve pratik tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/15/iecrop/kofte-shutter-1_16_9_1565875521.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kofte-tarifi-kofte-nasil-yapilir-szcu9/"]