Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte tüm püf noktalarıyla pirinç pilavı tarifi ve kalori miktarı…
Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte tüm püf noktalarıyla pirinç pilavı tarifi ve kalori miktarı…
Sofralarımızın değişmez yemeklerinden biri de pirinç pilavıdır. Kahvaltı hariç hemen her öğünde tüketilebilen pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte pilavınızın tane tane olmasını sağlayacak tüm püf noktalarıyla pirinç pilavı tarifi...
Gurme 11 Nisan 2018 - 14:48

Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? sorusu yemek yapan herkes tarafından merak edilen soruların başında gelir. Ağırladığınız tüm misafirlerin tarifini istediği bir pirinç piavı yapmak ister misiniz? İşte tüm püf noktalarıyla pirinç pilavı tarifi ve kalori miktarı

PİLAV YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir miktar tuz
Yarım et ya da tavuk bulyon
1,5 su bardağı kadar kaynamış su

(2 Kişilik – 25 dakika)

pirinç pilavı sözcü ile ilgili görsel sonucu

PİLAVIN HAZIRLAŞI

İlk olarak bir kaba kaynar su koyun ve içerisine pirinçleri atın. Pirinçleri bu kapta bir süre ıslattıktan sonra nişastası çıkana dek güzelce bol su ile yıkayın. Bir süzgeç yardımı ile bu pirinçleri iyice süzün.

Ardından orta boy çok derin olmayan bir tencerenin içine yağı koyun. Yağ biraz eridikten sonra içine pirinçleri ekleyin ve bu şekilde pirinçleri bolca kavurun.

Sonrasında pirinçleri iyice kavurmanın ardında tencerenin içine kaynar suyu ve tuzu ekleyin. Bu arada küçük bir kabın içine tencereye koyacağınız sudan bir miktar koyun. Bu kabın içine tablet et ya da tavuk bulyonu ekleyin. Bulyon eriyene kadar kapta karıştırın. Ardından sulu bulyon karışımını da tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Pilav suyunu çektiğinde ve pirinçler yumuşadığında, ocağın altını kapatın. Pilavın bulunduğu tencerenin kapağını kaldırın ve tencerenin üstüne kağıt bir havlu ya da geniş bir bez serin. Ardından tencerenin kapağını yeniden kapatın. Pilavı bu şekilde bir süre demlenmeye bırakın. Pilav tam kıvamına geldiğinde kapağı açın, üstündeki bezi kaldırın ve pilavı sıcak sıcak servis edin.

Eğer pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız pişme aşamasında içine birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Pilavın da tane tane olması için bolca pirinçleri yağda kavurabilirsiniz.Sade pirinç pilavına en çok yakışan baharat karabiber olduğu için, pilavı servis tabaklarına aldığınızda üstüne karabiber serpebilirsiniz.Her pirincin cinsi biraz farklı olabilir. Bu nedenle koyacağınız suyu kontrollü bir şekilde pirinçlerin üstüne ilave edebilirsiniz.Pilav en lezzetli hali ile tereyağıyla yapılıyor. Ancak tereyağının sağlıksız olduğunu düşünüyor ve daha hafif bir pilav yapmak istiyorsanız sadece sıvı yağ da kullanabilirsiniz.

NOT: 100 gr pirinç pilavı yaklaşık olarak 130 (KCal) kaloridir