Birçok kişi tatlı krizine girdiği an gözü tatlıdan başka hiçbir şey görmez, böyle durumlarda da insanların yardımına lezzetli tarifleri koşuyor. Farklı malzemelerle yapabileceğiniz tatlı tarifleri ve kalorileri... TATLI TARİFLERİ VE KALORİLERİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ VE KALORİSİ Leziz tavuk göğsü tarifi nasıl olur? sorularını bu haberde yanıtlıyoruz. İşte hem kendiniz hem de konuklarınızı mest etmeye yetecek tavuk göğsü yapımı ve kalorisi. Tavuk göğsü tatlısının bir porsiyonu olan 210 gramında 165 kalori buluyor. Tavuk Göğsü nasıl yapılır? Sütlü tatlıların gözdesi tavuk göğsü tarifi haberimizde… Nasıl yapılır; Margarini tencereye alarak yavaşça eritmeye başlayın. Margarin tencerede eridikten sonra un ekleyin ve bir müddet karıştırarak kavurun. Şekeri de ekledikten sonra karıştırmaya devam ederek ocağın altını kapatmadan orta ateşte devam edin. Karışıma sütü yavaş yavaş ekledikten sonra sakızı da içine atın ve karıştırmaya devam edin. Tavuk göğsü için püf noktalarından birisi hiç boş bırakmaya gelmemesi, devamlı karıştırmanız lazım. Tavuk göğsü karışımınız kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı da ekleyin ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzün soğuması için bir kenarda bekletin ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpın. Daha sonra tepsi şeklinde bir kaba boşaltın. Tepsiyi dolaba alın ve dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Malzemeler; Yarım paket margarin 1 litre günlük doğal süt 3 kahve fincanı un 3 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya 1 adet damla sakızı veya falım sade sakız [old_news_related_template title="İrmik helvası nasıl yapılır? Kolay sütlü irmik helvası tarifi" desc="Hazırlanması kolay ve hızlı olan irmik helvası mübarek ve özel günlerde sık sık yapılan bir tatlı.. İrmik helvası evinizde olan malzemelerle isteğe göre sütlü veya sütsüz yapılabilir. İşte kolay irmik helvası tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/irmik-helvasi_16_9_1521738197.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/irmik-helvasi-nasil-yapilir-kolay-sutlu-irmik-helvasi-tarifi/"] REVANİ TARİFİ VE KALORİSİ Revani şerbetli bir tatlı olsa da ağır değildir. Ancak şerbeti hazırlarken su yerine süt kullanmak tatlının lezzetini arttırabilir. Yemeden önce hatırlatmak isteriz. Bir dilim Revani Tatlısı 348 kcal’dir (kalori). Orta kalorili ürünler arasında bulunan 348 kalorili bir Dilim Revani Tatlısı gıdasını diyet yaparken az miktarda tüketebilirsiniz. 348 kalori orta kalori olduğu için kilo vermek isteyenlere az miktarda tavsiye edilir. Porsiyon olarak diyet yapanlara 348 kalorili 1 Dilim Revani Tatlısı tavsiye edilmez. Revani tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik sütlü revani tatlısı tarifi ve kalorisi Revaninin şerbeti için malzemeler: 4 su bardağı süt (süt yerine su da kullanılabilir) 1 su bardağı şeker Üzeri için malzemeler: 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krem şanti Revaninin keki için gerekli malzemeler: 4 tepeleme çorba kaşığı şeker 4 tepeleme çorba kaşığı un 4 tepeleme çorba kaşığı irmik 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı; 1 bir bardak şekeri 1 bardak sıcak sütün içerisinde karıştırarak  iyice eritin. Şeker eridikten sonra geri kalan üç bardak sütü de soğuk olarak ilave edin. 4 yemek kaşığı şeker ve dört yumurtayı 30 saniye kadar karıştırın. Diğer keklerde olduğu gibi uzun süre çırpmanıza gerek yok. Ardından un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı ve limon suyunu karıştırarak bir miktar daha çırpın. Fırın tepsisinin içerisine bir miktar yağ gezdirin ve sonra kek hamurunu tepsiye dökerek yayın. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayarak bekleyin. Isı 180 dereceye ulaştıktan sonra tepsiyi fırına sürün ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Sütlü revani tatlınızın keki piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuk olan sütlü şerbeti kekin üzerine dökün. 3-4 dakika içerisinde kek sütün tamamını içerisine çekiyor ama yerken sütün tadını alabiliyorsunuz. Üzerine krem şantiyi dökerek servis edebilirsiniz. [old_news_related_template title="Çekme helva nasıl yapılır? İşte tatlısı gelenlere çekme helva tarifi..." desc="Tatlıdan vazgeçemeyenlere süper bir haberimiz var. Çekme helva nasıl yapılır? sorusunu sizler için yanıtladık. İşte yemek sonrasında bir tatlı şöleni yaşamak isteyenler için en güzel çekme helva tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/cekmehelva_16_9_1521720212.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/cekme-helva-nasil-yapilir-iste-tatlisi-gelenlere-cekme-helva-tarifi/"] PROFİTEROL TARİFİ VE KALORİSİ Puf gibi kabarmış hamurlar, içindeki krema ve üstünde çikolata sosu… Sevmeyeni az olan profiterolü evde de yapabilirsiniz. Profiterolü evde hazırlamanız için gereken malzemeler ve tarifi haberimizin devamında. Profiterolün 100 gramında 334,1 kcal (kalori) bulunuyor. Profiterol tarifi… Lezzet bombası profiterol kolayca nasıl yapılır? Hamuru için; -2 su bardağı su -100 gram tereyağı -1/4 çay kaşığı tuz -1,5 su bardağı -un -4 adet yumurta Çikolata sosu için; 220 gram bitter çikolata 200 gram krema
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz. Kremasını hazırlama; Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
[old_news_related_template title="Muffin nasıl yapılır? İşte çay sofralarının vazgeçilmezi leziz muffin tarifi..." desc="Evde harika lezzette basit bir muffin yapmaya ne dersiniz? Muffin nasıl yapılır? sorusu tüm tatlı sevenlerin merak ettiği ve öğrenmek istediği tatlıların başında geliyor. İşte tüm yiyenleri kıskandıracak kadar güzel ve leziz muffin tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/muffin-1_16_9_1521546753.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/muffin-nasil-yapilir-iste-cay-sofralarinin-vazgecilmezi-leziz-muffin-tarifi/"]