Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Tavuk Göğsü nasıl yapılır? Sütlü tatlıların gözdesi tavuk göğsü tarifi haberimizde…
Tavuk Göğsü nasıl yapılır? Sütlü tatlıların gözdesi tavuk göğsü tarifi haberimizde…
Sütlü tatlıların gözdesi tavuk göğsü nasıl yapılır? sorusunun yanıtını siz tatlı severler için hazırladık. İşte yemek sonrası tatlı keyfini bir şölene dönüştürecek olan leziz Tavuk Göğsü tarifi...
Gurme 2 Nisan 2018 - 15:17

Bugün Tavuk Göğsü nasıl yapılır? Leziz tavuk göğsü tarifi nasıl olur? sorularını bu haberde yanıtıyoruz. İşte hem kendiniz hem de konuklarınızı mest etmeye yetecek tavuk göğsü yapımı ile ilgili ayrıntılar…

TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELERİ

Yarım paket margarin
1 litre günlük doğal süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı veya falım sade sakız

TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Margarini tencereye alarak yavaşça eritmeye başlayın.
Margarin tencerede eridikten sonra un ekleyin ve bir müddet karıştırarak kavurun.
Şekeri de ekledikten sonra karıştırmaya devam ederek ocağın altını kapatmadan orta ateşte devam edin.
Karışıma sütü yavaş yavaş ekledikten sonra sakızı da içine atın ve karıştırmaya devam edin.
Tavuk göğsü için püf noktalarından birisi hiç boş bırakmaya gelmemesi, devamlı karıştırmanız lazım.
Tavuk göğsü karışımınız kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı da ekleyin ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın.
Yarım saat kadar tavuk göğsümüzün soğuması için bir kenarda bekletin ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpın.
Daha sonra tepsi şeklinde bir kaba boşaltın.
Tepsiyi dolaba alın ve dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Son güncelleme: 15:18 - 02.04.2018

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.