Çalışan insanlar pratik bir yemek olan pilavı nohutlu ve tavuklu yapmak da mümkün. Çocukların da çok sevdiği tavuklu ve nohutlu pilav nasıl yapılır? Pratik nohutlu tavuklu pilav tarifi haberimizin devamında. NOHUTLU TAVUKLU PİLAV TARİFİ Malzemeler; 3 çorba kaşığı margarin 3 su bardağı pirinç 2 adet tavuk göğsü 2 su bardağı nohut (haşlanmış) 4.5 su bardağı sıcak su 3 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabibe ve pulbiber Yapılışı; Tavuk etini tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyerek yumuşayana dek haşlayın. Sudan alıp ılınmaya bırakın. Didikledikten sonra tuz, karabiber ve pulbiberle tatlandırın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı bir tencereye alıp eritin. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin ve saydamlaşana dek kavurun. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar, tavuğu haşladığınız sudan ilave edin. Az gelirse kaynar su ile tamamlayın. Tuz ekleyip kapağını kapatın ve kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince nohudu ekleyip suyunu tamamen çekene dek pişirin. 10 dakika demlendirin, pilavınız hazır.