Tereyağı içine girdiği her şeyi muhteşem yaparken bunu bir de erişte de denemelisiniz. Tereyağlı erişte pilavı daha önce hiç yemediyseniz çok şey kaçırmışsınız bizden söylemesi. Hem yapımı kolay hem de yemeklerinizin yanında pirinç pilavı ve bulgur pilavı dışında bir lezzet göreceksiniz. İşte tadına doyum olmayan tereyağlı erişte pilavı malzemeleri ve pratik tarifi… TEREYAĞLI ERİŞTE PİLAVI MALZEMELERİ  1 bardak erişte (köy eriştesi) 2 kaşık tereyağı 1 kaşık sıvı yağ 1 bardak su TEREYAĞLI ERİŞTE PİLAVI TARİFİ Öncelikle yanmaz bir tavada eriştelerin rengi değişinceye kadar yağsız bir şekilde kavurun. Daha sonra Suyunu ve tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. Suyunu çekince başka bir tavada ısıttığınız yağların üzerine koyup iyice karıştırarak yağları yedirin. Yaklaşık 20 dakikada pilavınız hazır oldu bile. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Acem pilavı nasıl yapılır? İşte Acem pilavı tarifi ve malzemeleri..." desc="Kahramanmaraş yöresinden sofralarımıza kadar gelen Acem pilavı içinde hem sebze hem de et bulundurduğu için yeterince besleyici ve doyurucudur. Aslında karışık gibi görünse de yapımı oldukça keyifli ve kolaydır. En güzeli de Acem pilavını bir kere tattığınız zaman sık sık yapmak isteyeceksiniz. Tarifimize geçmeden önce Acem pilavının püf noktalarına dikkat etmelisiniz. İşte Acem pilavı tarifi ve püf noktaları…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/17/iecrop/acem-pilavi-shutterstock_16_9_1555511139.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/acem-pilavi-tarifi-ana-yemegin-yaninda-farkli-bir-alternatif-szcu9-acem-pilavi-nasil-yapilir/"]