Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Trileçe nasıl yapılır? İşte trileçe tarifi ve malzemeleri… (Tatlı tarifleri)
Trileçe nasıl yapılır? İşte trileçe tarifi ve malzemeleri… (Tatlı tarifleri)
Ülkemize balkanlardan gelen trileçe tatlısını asıl kökeni Güney Amerika'ya dayanıyor. Ülkemize gireli 10 yıl olan trileçe nasıl yapılır? Sizler için pratik trileçe tarifini derledik. İşte meşhur tatlının malzemeleri ve tarifi...
Gurme 14 Ocak 2018 - 22:46

olay sayılabilecek hazırlanıışı ve tadı ile üne kavuşan trileçe tatlısı artık bir çok restoranda ve pastanede sunuluyor. Evde yapmak isteyenler için malzemeleri ve trileçe tarifini derledik. Trileçe aslında iki İspanyolca kelimenin birleşiminden oluşuyor. Tres ve Leches, yani ‘üç’ ve ‘süt’ ya da bir başka deyişle üç sütlü tatlı. Peki nasıl yapılır? İşte adım adım tirleçe tarifi…

TRİLEÇE MALZEMELERİ

Keki için

5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu

Şerbeti için
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı tozşeker
400 ml krema
2 yemek kaşığı süttozu

Karameli için
5 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

TRİLEÇE TARİFİ

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.

Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup artık çırpmak yerine dikkatlice içindeki havayı kaçırmadan karıştırın. Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Tüm şerbet malzemelerinizi bir kâseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın. Karamel için şekeri yapışmaz tavaya koyup karamel oluncaya kadar orta ateşte hiç karıştırmadan pişirin, bu pişirme uzun sürebilir sabırlı olun. Renk karamele dönüp henüz şeker yanmamışken, ateşi kapatın ve tereyağı ile kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın. Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.
Not: Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, çekmesini bekleyin. Şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar. Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.