Beşincisi düzenlenen organizasyonda kırktan fazla şarap üreticinin katıldığı iki yüzden farklı ürünün tadılacağı etkinlikte neredeyse Türkiye’nin tüm ürünlerini tatma şansınız olacak. Tüm ürünler cinsine ve yoğunluğuna göre ayrılıyor ve bu düzende tatma şansınız oluyor. Üreticiler maksimum on adet ürünleriyle katılabiliyorlar. Bir çok artizan lezzetleri de etkinlik dahilinde tadabileceksiniz. Tadımların yanı sıra ücretsiz workshoplar (atölyeler) çok keyifli oluyor. Geçen senelerde katıldığım için size tavsiyem katılacağınız workshopları şimdiden belirleyip, ön rezervasyon yapmanız. Bunun yanı sıra etkinlikte dünyanın en prestijli sommelierlerinden 2008 yılında Avrupa’nın en iyi Sommelier’i seçilen 12 senesini üç michelin yıldızlı meşhur restoran Fat Duck’ın baş Sommelier’i olarak geçiren İsa Bal ve Londra’da yaşayan ve 2005 yılında İngiltere’nin en iyi sommelier’i seçilen Avusturalya’lı Matt Wilkin 'Sommelier’s Selection' ile Türkiye seçkilerini belirleyecekler. Dünyada Master Sommelier ünvanına sahip sadece 273 kişi bulunmaktadır. sommaliers2018v 'Gezerek Tadım’( Walk Around Tasting) bölümünde içlerinde zeytinyağı, peynir, ekmek ve şarküteri gibi gurme gıda üreticilerinin de olduğu elliden fazla üreticiye ait iki yüz elliden fazla ürün tatma şansınız sağlıyor. Meraklıysanız biletlerinizi alın ve bu keyifli organizasyonu kaçırmayın derim…