Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Tutmaç çorbası tarifi: Selçuklu’dan günümüze gelen lezzet Tutmaç çorbası nasıl yapılır?
Tutmaç çorbası tarifi: Selçuklu’dan günümüze gelen lezzet Tutmaç çorbası nasıl yapılır?
Selçuklu mutfağından günümüze kadar gelmiş olan Tutmaç çorbası tarifi bugün sizin sofranızı şenlendirecek. Besleyici ve doyurucu bir çorba olan Tutmaç çorbası misafir sofralarınıza çok yakışacak. İşte Tutmaç çorbası tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 17 Mayıs 2019 - 18:16

Özellikle Doğu Anadolu mutfağında çok yaygın olan ve günümüze Selçukludan gelen Tutmaç çorbası misafir sofralarınız için harika bir başlangıç olacak. Son derece sağlıklı ve doyurucu bir yiyecek olan Tutmaç çorbasının adındaki ağırlığa aldanmayın. Son derece pratik bir yapımı var. İşte Tutmaç çorbası malzemeleri ve tarifi…

TUTMAÇ ÇORBASI MALZEMELERİ

– 1 lt su
– Yarım bardak nohut (Haşlanmış)
– Yarım bardak erişte
– Yarım bardak yeşil mercimek (Az haşlanmış)
– 1 soğan
– Kuru nane
– Tuz
– Karabiber
– Zeytinyağı

Terbiyesi için;

– 1 kaşık un
– 1 yumurta sarısı
– 1,5 bardak süzme yoğurt

TUTMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle derin bir tencerenin içinde suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine sırasıyla nohudu, mercimeği ve erişteyi ekleyin. Erişteler pişene kadar kaynatmaya devam edin. Bir başka kâsenin içinde terbiyesini hazırlamak için yumurta sarısını, unu ve yoğurdu tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe alıp yavaşça ve karıştırarak terbiyenin içine dökün. Eğer yeterli sıcaklığa ulaşmadıysa birkaç kez daha tekrarlayın ve daha sonra terbiyeyi kaynayan suyun içine dökün. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra kapatın. Nane ile sıcak şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Son güncelleme: 18:22 - 17.05.2019