Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Un çorbası tarifi: Un çorbası nasıl yapılır?
Un çorbası tarifi: Un çorbası nasıl yapılır?
Yaz kış demeden yenebilen ve her defasında bambaşka bir lezzet sunan un çorbası yapımı oldukça kolay bir çorbadır. Et veya tavuk suyuyla yapabileceğiniz için oldukça besleyici bir çorba olan un çorbası için evinizdeki malzemeler yeterlidir. İşte un çorbası tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 2 Mayıs 2019 - 19:24

Serin bahar akşamlarında içinizi ısıtıp, aynı zamanda lezzetli bir şeyler yemek isterseniz un çorbası tüm isteklerinizi karşılayabilecek bir çorba. Yapımı kolay, besleyici ve oldukça lezizi bir tadı olan un çorbasının en yakın rakibi yoğurt çorbasıdır. Lezzetleri hemen hemen aynı olsa da un çorbasının kendine özgü bambaşka bir lezzeti vardır. İşte dillere destan un çorbasının malzemeleri ve yapılışı…

UN ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 

3 kaşık un (tepeleme dolu olacak)
1 kaşık tereyağı
5 bardak sıcak su (Tavuk veya et suyu olabilir)
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Tereyağı
Nane

UN ÇORBASININ YAPILIŞI

Öncelikle tereyağını derin bir tencerenin içine alıp eritin ve üzerine yavaşça un ekleyin ve karıştırın. Unun yanmaması için dikkat edin. Üzerine tavuk ya da et suyunu yavaş yavaş ilave edin. Çırpıcı ile hızla karıştırın. Kaynayınca tuzunu karabiberini ekleyin.
Başka bir tavada tereyağı ve naneyi kısık ateşte hafifi kavurun. Sos ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Son güncelleme: 19:25 - 02.05.2019