Serin bahar akşamlarında içinizi ısıtıp, aynı zamanda lezzetli bir şeyler yemek isterseniz un çorbası tüm isteklerinizi karşılayabilecek bir çorba. Yapımı kolay, besleyici ve oldukça lezizi bir tadı olan un çorbasının en yakın rakibi yoğurt çorbasıdır. Lezzetleri hemen hemen aynı olsa da un çorbasının kendine özgü bambaşka bir lezzeti vardır. İşte dillere destan un çorbasının malzemeleri ve yapılışı… UN ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER  3 kaşık un (tepeleme dolu olacak) 1 kaşık tereyağı 5 bardak sıcak su (Tavuk veya et suyu olabilir) Tuz Karabiber Üzeri için; Tereyağı Nane UN ÇORBASININ YAPILIŞI Öncelikle tereyağını derin bir tencerenin içine alıp eritin ve üzerine yavaşça un ekleyin ve karıştırın. Unun yanmaması için dikkat edin. Üzerine tavuk ya da et suyunu yavaş yavaş ilave edin. Çırpıcı ile hızla karıştırın. Kaynayınca tuzunu karabiberini ekleyin. Başka bir tavada tereyağı ve naneyi kısık ateşte hafifi kavurun. Sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Şifa kaynağı erişte çorbası nasıl yapılır? " desc="Şifa kaynağı olarak bilinen erişte çorbası bazı yörelerde koyu kıvamı ve bol malzemesi nedeniyle erişte yemeği olarak da bilinir. Her mevsim her öğün yenebilecek olan erişte çorbası içindekilerle oldukça sağlıklı bir çorbadır. Özellikle hasta olanların ilk tercihlerinden biri olan erişte çorbası bu kadar ağır bir çorba olmasına karşılık çok kolay bir yapıma sahiptir. İşte erişte çorbası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/24/iecrop/eriste-corbasi-shutter-2_16_9_1556116489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/eriste-corbasi-tarifi-sifa-kaynagi-eriste-corbasi-nasil-yapilir-szcu9/"]