Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Un kurabiyesi tarifi: Un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan un kurabiyesinin püf noktaları…
Un kurabiyesi tarifi: Un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan un kurabiyesinin püf noktaları…
Ağızda dağılan yumuşacık bir un kurabiyesi tarifini alıp mutfağınızda kolayca yapmak istemez misiniz? Bunun için size harika bir tarif hazırladık. İşte pratik ama muhteşem lezzetli un kurabiyesi tarifi ve un kurabiyesi püf noktaları…
Sozcu.com.tr
Gurme 11 Nisan 2019 - 18:26

İster sabah kahvaltısında sütün yanında, ister beş çayında arkadaşlarınız ile… Günün her saatinde ağızda dağılan yumuşacık un kurabiyesi yiyebilirsiniz. Çabuk bayatlamayan yapısı ile iki üç gün boyunca ufak tatlı krizlerinizde size eşlik edecektir. Un kurabiyesi tarifi ardından un kurabiyesi püf noktalarından bahsedeceğiz. Lezzetli kurabiyeler yapmak istiyorsanız sakın gözden kaçırmayın.

UN KURABİYESİ MALZEMELERİ

250 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 kaşık buğday nişastası
1 bardak pudra şekeri
Alabildiğine un
Üzeri için;
Pudra şekeri
Tarçın (isteye bağlı)

UN KURABİYESİ TARİFİ

Derin bir kabın içinde pudra şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı karıştırın. İyice yoğurduktan sonra nişasta ve unu ekleyin. Ardın yine iyice yoğurun.

Yoğurma işlemi bittikten sonra elinize bir parça alıp şekil verin. Çok az yağladığınız tepsiye dizin.Daha önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika 160 derecede pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

UN KURABİYESİ PÜF NOKTASI

Tereyağının donmuş olmamasına özen gösterin. Uzun süre oda sıcaklığında bekleyip gevşek bir halde olmalı.

Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Kaşık bu konuda iyi bir ölçek olacaktır.

Pişirme süreniz 15 dakikayı geçmesin. Un kurabiyesi çok çabuk yanar ve sertleşir.

Son güncelleme: 18:34 - 11.04.2019