Yahni tarifiyle dillere destan bir yahni yaparak ile mutfakların aranan ismi olabilirsiniz. Yahni tarifi meşakkatli bir yemek ancak özel misafirleriniz veya ev halkınız için bu zahmete değer. İşte yahni malzemeleri ve tarifi… YAHNİNİN PÜF NOKTASI -Kuşbaşı etiniz yağsız olmalı. -Arpacık soğanları sıcak suda bekleterek kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. -Soğan ve sarımsakların dağılmaması için kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Yahni tarifi: Yahni tarifi nasıl yapılır? YAHNİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER 800 gr kuşbaşı et ½ kg arpacık soğan 10 diş sarımsak 2 kaşık Zeytinyağı 1 kaşık tereyağı 1 kaşık domates salçası 1 kaşık sirke Tuz Karabiber Defne yaprağı YAHNİ TARİFİ Öncelikle kuşbaşı etinizi bolca yıkayıp havlu kağıt yardımı ile kurulayın. Ardından geniş bir tencerenin içinde zeytinyağını kızdırıp etleri üzerine atın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Bu işlemin ardından etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Bu esnada arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayın ve bütün halde bırakın. Etler yumuşadıktan sonra üzerine domates salçasını, arpacık soğanları, sarımsağı, sirkeyi ve baharatları ekleyin. En son defne yaprağını da ekledikten sonra iyice karıştırın. Üstüne bir parmak geçecek kadar su koyun. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra tereyağını ekleyin. Soğan ve sarımsaklar yumuşayınca pişmiştir. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Lezzetli haşlama yemeği nasıl yapılır?" desc="Haşlama yemeği mutfaklarımız vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Etin en güzel hali ile sebzeleri karıştırarak yaptığımız haşlama yemeği çok da faydalı. İşte lezzetine doyum olmayan haşlama yemeğinin malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/27/iecrop/haslama-shutterstock_16_9_1558970892.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/haslama-yemegi-tarifi-haslama-yemegi-nasil-yapilir-szcu9/"]