Birçok kişi için tavukgöğsü denince akan sular durur. Ancak yapımı bazen çok zahmetli gelebilir. Böyle durumlarda imdadınıza yalancı tavukgöğsü koşacak. Yalancı tavukgöğsü ile siz ve sevdikleriniz için yaklaşık 20 dakikada bir ziyafet başlayabilir. İşte lezzetini gerçeğinden ayıramayacağınız yalancı tavukgöğsü tatlısı tarifi… YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TATLISI İÇİN GEREKEN MALZEMELER  1 lt süt 125 gr tereyağı (tuzsuz) 1,5 bardak toz şeker 1 bardak un 1 paket vanilya Tarçın YALANCI TAVUK GÖĞSÜNÜN YAPILIŞI Öncelikle geniş bir tencereye tereyağını koyup eritin. Daha sonra eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip yaklaşık 5 dakika kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü ve şekeri ilave edin. Kaynayana kadar çırpma teli ile seri şekilde karıştırmaya devam edin. Kaynayınca altını kapatın ve vanilyayı döküp biraz daha karıştırın. Ardından borcama koyun önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Tarçınla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Ramazan'ın vazgeçilmezi: Güllaç tarifi" desc="Ramazan’ın gelmesiyle birlikte güllaç tarifleri de ortaya çıktı. İftar sonrası en sevilen tatlı olan güllaç tatlısı nasıl yapılır bilmiyorsanız sizin hazırladığımız pratik tarife göz atabilirsiniz. İşte muhteşem tadı ve pratik yapımı ile güllaç tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/07/iecrop/gullac-shutterstock_16_9_1557248904.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/ramazanin-vazgecilmezi-gullac-tarifi-gullac-nasil-yapilir-szcu9/"] YALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Tereyağının ölçüsünü gözünüzde canlandırabilmeniz için yarım paket margarini kullanabilirsiniz. Ancak margarin kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Muhallebi kaynayana kadar çok seri karıştırın. Altını kapattıktan sonra mikser ile 3 dakika karıştırabilirsiniz.