Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Yüksük çorbası tarifi: Yüksük çorbası nasıl yapılır?
Yüksük çorbası tarifi: Yüksük çorbası nasıl yapılır?
Mutfağımızın geleneksel lezzetlerinden biri olan yüksük çorbası tarifi çok besleyici ve pratik bir çorbadır. İçinde bulunan malzemelerden dolayı oldukça da doyurucu olan yüksük çorbası bazı yörelerde mantı çorbası olarak da bilinir. İşte yüksük çorbası malzemeleri ve pratik tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 10 Mayıs 2019 - 19:26

Geleneksel lezzetlerimizden olan yüksük çorbası ismini mantısını yaparken kullanılan yüksükten alıyor. Çorbanın tarihi çok eskiye dayansa da lezzeti hala taze ve hala herkes tarafından beğeniliyor. İçinde bulunan nohut, mantı, et suyu lezzetine lezzet katarken aynı zamanda son derece sağlıklı hale getiriyor. İşte yüksük çorbası malzemeleri ve tarifi…

YÜKSÜK ÇORBASI MALZEMELERİ

2 kâse mantı
2 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağı
2 bardak nohut (Haşlanmış)
6-7 bardak et suyu
Kuru nane
Tuz

YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ

Derin bir tencerenin içinde tereyağını eritip üzerine salçayı koyun ve biraz kavurun. Üzerine et suyunu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayama başlayınca nohudu ve mantıları ilave edin. En son baharatlarını da attıntan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte mantılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Son güncelleme: 19:29 - 10.05.2019