Geleneksel lezzetlerimizden olan yüksük çorbası ismini mantısını yaparken kullanılan yüksükten alıyor. Çorbanın tarihi çok eskiye dayansa da lezzeti hala taze ve hala herkes tarafından beğeniliyor. İçinde bulunan nohut, mantı, et suyu lezzetine lezzet katarken aynı zamanda son derece sağlıklı hale getiriyor. İşte yüksük çorbası malzemeleri ve tarifi… YÜKSÜK ÇORBASI MALZEMELERİ 2 kâse mantı 2 kaşık domates salçası 2 kaşık tereyağı 2 bardak nohut (Haşlanmış) 6-7 bardak et suyu Kuru nane Tuz YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ Derin bir tencerenin içinde tereyağını eritip üzerine salçayı koyun ve biraz kavurun. Üzerine et suyunu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayama başlayınca nohudu ve mantıları ilave edin. En son baharatlarını da attıntan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte mantılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Yoğurt çorbası nasıl yapılır?" desc="Besleyici, doyurucu, hafif ve lezzetli yoğurt çorbası tarifini biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız sizin için hazırladığımız tarifi mutlaka uygulayın çünkü yoğurt çorbası büyük, küçük ve hatta bebekler tarafından bile çok seviliyor. İşte yoğurt çorbası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/06/iecrop/yogurt-corba-1-shutterstock_16_9_1557165414.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/yogurt-corbasi-tarifi-yogurt-corbasi-nasil-yapilir-szcu9/"]